UEFA Playmakers -jalkapallotarina tytöille

UEFA & Disney Playmakers -jalkapallotarina

High Pine Lanella, Lehmossa

Syksyn 2022 ohjelma 40 € + varustepaketti 20€ (paita + juomapullo). Ohjelmaan sisältyy 8 kertaa (+mahdollinen muu tapahtuma.)


 

Lehmon Pallo valittiin mukaan tämän kevään UEFA Playmakers -jalkapallo-ohjelmaan, jonka tavoitteena on tarjota 5–8-vuotiaille lapsille ensiaskeleet jalkapallon parissa. Ohjelma käynnistyy yli 40 paikkakunnalla.

Ohjelman on rakentanut UEFA, ja jalkapalloharjoitukset on rakennettu lasten näkökulmasta tarinankerronnan keinoin. Tarinoita on kaksi jotka ovat rakennettu yhdessä UEFA:n kumppanin Disneyn kanssa. Mukana oleva seura voi valita käyttävänsä joko Frozen tai Ihmeperhe -animaatioelokuvaa harjoitusten tarinan runkona.

Palloliiton tavoitteena on kasvattaa naisten ja tyttöjen osallisuutta jalkapalloperheen eri rooleissa. Onkin tärkeää, että nuorimpien ikäluokkien tutustuessa jalkapallon pariin - yhä useampi nainen käynnistää uraansa valmentajapolulla

Myös Lehmon Pallon tavoitteena on erityisesti kasvattaa seuran tyttöharrastajien määrää, mutta samalla tuoda esiin seuran toimintaa helposti lähestyttävänä ja yhteen hiileen toimivana yhteisönä.

 

Kuten Palloliitolla, niin myös meillä LehPassa isona tavoitteena on saada seuraan lisää tyttöharrastajia. Tämä ohjelma on loistava keino tavoittaa sellaisiakin lapsia, jotka eivät välttämättä muuten koskaan hakeutuisi jalkapallon pariin. Isot nimet tuovat hankkeelle ilman muuta uskottavuutta ja ajankohta tosiaan on hyvä, koska myös naisten EM-kisat voivat toimia futiskipinän sytyttäjänä tai leimahduttajana. Tosi hyvät ja odottavat fiilikset!

Odotan näkeväni lauman pieniä, ilosia tyttöjä kirmaamasaa HPL:lla pallojen kanssa leikkien. Olemme saaneet koottua hankkeelle jo hyvän ohjaajatiimin, joka parhaillaan kouluttautuu tehtäviinsä.

Markkinoinnilla ja sen onnistumisella on luonnollisesti iso rooli, että saadaan tähän riittävästi osallistujia. Tietysti tuo alati muuttuva koronatilanne on yksi pieni epävarmuustekijä, vaikka juuri nyt kevään tilanne ei erityisen pahalta näytäkään. - varapuheenjohtaja Antti Ruokolainen kertoo ajatuksiaan Playmakersista.

 

"Muiden seurojen ohjaajilta olen kuullut positiivista palautetta ohjelman tavallisesta poikkeavasta ohjaustyylistä. Toivottavasti sen ja jännittävien tarinoiden avulla pystyisimme tarjoamaan mukaan lähteville tytöille hyvän alun heidän jalkapallopolulleen. On mielenkiintoista päästä ohjaamaan tällaista uudenlaista konseptia tyttöjalkapallon kehittämiseksi. Kokemus tulee olemaan itsellekin varmasti ikimuistoinen, mutta vielä paremmin sen muistavat varmasti tytöt jälkikäteen, miettii harrastekoordinaattori  Juuso Lindgren

 

UEFA

Eurooppalaisen jalkapallon kattojärjestö UEFA on sitoutunut kehittämään tyttöjen janaisten jalkapalloa kaikissa 55 jäsenyhdistyksessä, ja se julkaisi vuonna 2019 Time for Action: UEFA Women’s Football Strategy 2019–24 -ohjelman, joka oli UEFAn ensimmäinen naisten jalkapallostrategia koskaan. Time for Action -ohjelman tavoite on

• tuplata jalkapalloa pelaavien naisten ja tyttöjen määrä.

• Muuttaa käsitystä naisten jalkapallosta ympäri Euroopan.

• Tuplata UEFA naisten EURO- ja UEFA naisten mestaruusliigan näkyvyys ja arvo.

• kehittää pelaajien standardeja.

• tuplata naisten edustus kaikessa UEFAn päätöksentekoelimissä.

 

WALT DISNEY COMPANY

Walt Disney Companyllä on pitkään kestänyt ja palkittu Healthy Living Commitment -ohjelma, jonka tarkoitus on innoittaa terveempiä uusia sukupolvia käyttämällä Disneyn hahmojen ja kertomuksien uskomatonta voimaa.

Lapsia motivoidaan tekemään valintoja suosikkihahmojensa innoittamana, joten Disney tekee yhteistyötä useiden aloitteiden kanssa käyttäen tarinankerrontaa hyvänä voimanlähteenä rohkaistakseen lapsia ja perheitä aktivoitumaan ja syömään terveellisemmin.

 

 

Playmakers

Kevätauringon lämmittäessä käynnistyvät uudet  UEFA Playmakers-jaksot. Tänä vuonna on mukana myös uusi Disney-tarina, johon Playmakers-harjoitukset pohjautuvat.

Kymmenen viikkoa kestävä ohjelma on jaettu kahdeksaan kappaleeseen. Ohjelman alussa jokaiselle tytölle annetaan ”seikkailupassi”, jonka he saavat mukaansa kotiin.

Seikkailupassi on resurssi, joka yhdistää ohjelman perheeseen ja kotiin: se sisältää jokaiseen kappaleeseen liittyviä tehtäviä, joita tytöt voivat tehdä kotona perheen kanssa.

Tavoitteenamme on jakaa ja opettaa jalkapallon rajat ylittäviä arvoja ja taitoja joita tarvitsemme jokapäiväisessä elämässämme. Niitä voivat olla esimerkiksi kunnioitus, tiimityö ja ongelmanratkaisu.

 

Liikkumisen perustaitojen kehittäminen

Disneyn innoittama UEFA Playmakers on suunniteltu luomaan viidestä kahdeksaan vuotiaille tytöille mahdollisuuden olla osa jotain hauskaa ja mukaansatempaavaa sekä antaa heille yhteenkuuluvuuden tunteen.

Pyrimme täyttämään tyttöjen yksilölliset tarpeet luomalla ympäristön, joka auttaa heitä kehittymään fyysisesti, psyykkisesti ja sosiaalisesti. Ohjelman kantava ajatus on edistää vapautta, valinnanvaraa ja luovuutta aktiivisen leikin keinoin, joka rohkaisee tyttöjä löytämään oman tapansa suorittaa tehtäviä.

Valmistelemme heitä urheilemaan, joten ohjelma on tarkoitettu myös esittelemään sääntöjä, joissa on joitakin rajoituksia, mutta jossa on siltikin tilaa ongelmanratkaisulle ja ratkaisujen löytämiselle.

Positiivinen, mukaansatempaava ja karismaattinen ohjaustapa, oikean äänensävy, äänten, ilmeiden, äänenkorkeuden, nopeuden, voimakkuuden, tarinankerronnan sekä positiivisten tunteiden ja innostuksen välittäminen lapsille on tärkeää.

Tule nauttimaan kanssamme Disney-taiasta Playmakers-ohjelmassa!

Lisätietoja Playmakers -jalkapallo-ohjelmasta

toimisto@lehpa.com

 

 

Ilmoittaudu Playmakersiin tästä!

 

 

 

Lue lisää UEFA Playmakers -ohjelmasta  https://www.palloliitto.fi/uefa-playmakers/mista-kyse

 

Mukaan tulevat uudet seurat ovat:

Jämsänkosken Ilves, Jämsä

Ylämyllyn Yllätys, Liperi

Lehmon Pallo -77, Kontiolahti

Gamlakarleby Bollklubb, Kokkola

Lapuan Virkiä, Lapua

Union Plaani, Heinola

Nurmijärven jalkapalloseura, Nurmijärvi

FC Raahe, Raahe

 

Kaikki ohjelmassa mukana olevat seurat:

Ajax-Sarkkiranta

Espoon Palloseuran Jalkapallo Ry

F.C. Kasiysi Espoo

FC Futura juniorit

FC Honka

FC Jazz Juniorit ry

FC Kangasala

FC Kirkkonummi

FC Kuusysi ry

FC Raahe

FC Reipas

FC Santa Claus Juniorit

FC Sport juniorit

FC Wimma Kajaani

FF Jaro Junior JS

Football Club International Turku

Gamlakarleby Bollklubb

Haukiputaan Pallo ry

Helsingin Palloseura

Hyvinkään Palloseura ry.

Hämeenlinnan Jalkapalloseura ry

IFK Mariehamn Fotboll rf

Imatran Palloseura

Jämsänkosken Ilves

Järvenpään Palloseura

Kampuksen Dynamo

Keravan Pallo - 75 ry

Klubi-36 r.y., LaPa-95, PaVe

Koivukylän Palloseura

Kuopion Palloseura

Lapuan Virkiä

Lehmon Pallo

Leppävaaran Pallo ry

Nurmijärven jalkapalloseura

Oulun Naisfutis ry

Pallo-Iirot

Parolan Visa

PEPO Lappeenranta

Pirkkalan Jalkapalloklubi ry

Porrassalmen Urheilijat -62 

Salon Palloilijat

Tampereen Pallo-Veikot

Tikkurilan Palloseura

Tornion Pallo -47

Tuusulan Palloseura

Union Plaani

Vaasan Palloseura

Ylämyllyn Yllätys

Äänekosken Huima

 

Liity mukaan Playmakers-elämykseen!