Tero Vornanen, varapuheenjohtaja

Mikä on roolisi LehPassa?

-Toimin puheenjohtajana, LehPa 3 -joukkueen pelaajavalmentajana, 45-SM-joukkueen pelaajavalmentajana sekä mukana KKI-toiminnassa, eli tuttavallisemmin ikämiestoiminnassa. Lähes joka vuosi joku ikämiesjoukkueistamme on ollut mukana jalkapallon ja/tai futsalin SM- kisoissa. Puheenjohtajana olen toiminut yhteensä 12 vuotta. Välissä oli puolen vuoden tauko, mutta palasin tehtäviin kun silloinen puheenjohtaja irtisanoutui. Lehpan hallituksessa olen toiminut yhteensä n. 15 vuotta. Lisäksi olen myös toiminut yhden tyttöjoukkueen sekä poikien juniorijoukkueiden valmentajana Lehpassa, sekä muutaman vuoden LehPan edustusjoukkueen valmentajana.

Miten päädyit mukaan seuran toimintaan?

- Olen saanut juniorioppini Karelian pallossa eli Karpalossa ja pelannut aikuisiällä Karpalossa, Ratanoissa ja Joensuun pallossa. 2002 siirryin LehPaan pelaamaan 3. divisioonan joukkueessa. Pelasin joukkueessa useamman vuoden ja ensikosketus LehPan junioritoimintaan tuli jalkapallokoulujen ohjaajana 2003. Olin myös mukana kortteliliigan perustamisessa yhteistyössä lähiseurojen kanssa.

Mitä jalkapallo sinulle merkitsee?

- Jalkapallo on elämäntapa. Olen pelannut pikkupojasta asti ja ollut eri rooleissa mukana, nuoremmalla iällä enimmäkseen pelaajana, sittemmin jalkapallokoulujen ohjaajana, valmentajana sekä seuratoimijana.

Mikä on LehPan tehtävissäsi palkitsevinta?

- Se, että seura saa monet ihmiset liikkeelle ja tuo heille sisältöä elämään ja vapaa-aikaan.

Mitä kehitettävää näet LehPan toiminnassa?

- Olosuhteissa on parannettavaa, erityisesti talven hallivuoroissa. Kesällä tilanne on parempi, talvisin huonompi olosuhteiden osalta. Laji tarvitsee ympärivuotiset olosuhteet ja seura tarvitsee huomattavasti lisää vuoroja koulun saleista pystyäkseen tarjoamaan yhdenvertaiset olosuhteet muiden lajien kanssa.
Isossa kuvassa juniori- ja seuratoiminnan laadun kehittäminen entisestään. Vaikka se onkin mennyt eteenpäin, aina löytyy parannettavaa. Seura tarvitsee enemmän vapaaehtoisia mukaan. Tyttöjunioritoimintaa olisi myös hyvä saada kasvatettua. Edustusjoukkueen taustoille lisää toimijoita, että kilpailulliset taustat edistyvät. Lisätoimijoita tarvitaan 2. divisioonaan nousua varten esimerkiksi auttamaan rahankeruussa sekä eri tehtäviin ottelutapahtumissa. Kehitettävää huomattavasti myös katsomo-olosuhteissa, sekä junioreille että edustusjoukkueelle.

Seura merkitsee kunnalle paljon ja kunta voisi hyödyntää meitä enemmänkin kunnan näkyvyydessä, sillä jalkapallo on Suomen suosituin laji ja kuntamme huomattava liikunta- aktiviteetin tarjoaja. Aktiiviset liikuntaseurat ovat kunnan hyvinvoinnille ja elinvoimaisuudelle erittäin suuri etu, mm. terveys- ja sosiaalikuluja säästyy pitkässä juoksussa paljon. Seuroilla on nuorten hyvinvoinnille, yhteisöllisyydelle ja syrjäytymisen ehkäisylle tärkeä vaikutus.

Onko sinulla jokin LehPaan liittyvä erityinen muisto tai tarina?

2003 LehPa nousi 3. divarista 2. divariin. Hyvä kausi, valmentajana oli Korhosen Jarmo, joka on valmentanut peräti liigajoukkuetta. Sierra Leonen U18-pojat jäivät Suomeen ja treenasivat joukkueen kanssa. Jatkopeleistä voitettiin toinen, mikä riitti sarjanousuun.
Junioripuolelta Särkänniemi Cup 2019, jossa 2008-syntyneiden P11-sarjassa saatiin kaksoisvoitto upeiden pelien päätteeksi. LehPa oli kahdella tasavahvalla joukkueella mukana ja cup meni jopa yli odotusten niin putkeen, että finaali pelattiin keskenään 1-0 ja kaksoisvoitto LehPaan. Ylipäätään turnausreissut ovat mukavia tapahtumia. Yhteistä tekemistä, jossa lapset oppivat muutakin kuin jalkapallotaitoja.