08.05.2024

Palloilua Onttolassa

Kylmä ja tuulinen sää ei vauhtia hidastanut kun LehPan edustajat Niklas ja Helmer piipahtivat tiistaina 30.4. Onttolan koululla järjestämässä oppilaille futisharjoitukset ja kertomassa pian alkavasta Kortteliliigasta. Kortteliliiga tuo Joensuun jalkapalloseurat yhteen kesän suurimmassa lasten jalkapallotapahtumassa, jossa lapset pääsevät kokeilemaan harrastusta rennoissa mutta ammattimaisesti toteutetuissa harjoituksissa ja otteluissa. Kaikki 2011-2018 syntyneet lapset ovat tervetulleita mukaan, aina vasta-alkajista kokeneempiin pelaajiin.

 

Palloja kuljetettiin pitkin kenttää hippaleikkien ja viestijuoksun lisähaasteena, ja lämmittelyjen jälkeen ehdittiin pelata vielä parin maalin ottelutkin. Oppilaat kehuivat olevansa kovia urheilijoita, eivätkä suotta: pallottelutaitojen lisäksi kentällä nähtiin mahtavaa ryhmähenkeä, kun kavereita kannustettiin kovaan ääneen ja kaikki lähtivät innolla mukaan—jopa Jippon velmut, joiden kuultiin hieman piikittelevän että kehtaako tässä kilpailevan seuran valmentajaa totella. Onneksi seurauskollisuudesta ei tarvinnut liikoja joustaa, sillä valmentaja Niklas on itsekin aloittanut jalkapallouransa Jippossa ennen LehPaan siirtymistä.

 

Rehtori Mari Voutilainen oli mielissään LehPan vierailusta. Liikunta on tärkeä osa koulun arkea ja koulu ottaa mielellään vieraita vastaan esittelemään toimintaansa. Erilaiset harjoitukset tuovat vaihtelua oppilaiden päivään ja antavat tilaisuuden kokeilla uusia lajeja hauskalla tavalla, yhdessä kavereiden kanssa ja tutussa ympäristössä, ja moni on tätä kautta innostunut uudesta harrastuksesta. Koululaisten suosikkiurheilulajeja kysyttäessä kuultiin huutoäänestyksessä ainakin jääkiekko, koripallo, sähly, cheerleading ja luistelu, mutta ehdottomasti kovaäänisimmin kajahti jalkapallo. 

 

Jalkapallo onkin koululla yksi päivän kohokohdista myös muulloin kuin seurojen vieraillessa. Onttolan koululla on ruokatunnin yhteydessä päivittäin tunnin mittainen välitunti, jonka oppilaat viettävät ulkona liikkuen. Koulun pihalla on leikkikentän keinujen ja liukujen lisäksi runsas kattaus koripallokoreja sekä kompakti futiskenttä, jolla välitunneilla pelataan useampikin samanaikainen pikaottelu. Opettaja Janne Ahtonen kehuu urheilumahdollisuuksien tärkeyttä osana koulun hyvää yhteishenkeä, sillä välituntien joukkueet yhdistävät oppilaita yli ikäluokkien. Kenties Onttolan välitunneilla pelataan myös Kortteliliigan epäviralliset varjo-ottelut, sillä Jippon nuorten lisäksi koulusta löytyy myös kymmenkunta LehPan junioria.

 

LehPa juoksutti lapsia pallon perässä luokka kerrallaan aamusta iltapäivään. Kouluväen lisäksi myös valmentaja Niklas oli vierailuun tyytyväinen. Kenttä oli koko päivän täynnä hymyä, iloa ja yhdessä tekemistä. Myös valmentajan mieltä lämmitti, kuinka hienosti oppilaat kannustivat ja huomioivat toisiaan. Eräs Kortteliliigan keskeisistä tavoitteista on tarjota lapsille tunne yhteisöön kuulumisesta, joten toivottavasti Onttolassa innostuttiin lähtemään mukaan. Tämähän heillä on jo hallussa. 

 

Harjoituskiertue jatkuu 6.5. Kontioniemen koululla, 13.5. Lehmon koululla ja 14.-16.5. Kirkonkylän koululla. Futisinnon tarttuessa Kortteliliiga on mainio tilaisuus aloittaa harrastus ja päästä pelaamaan samantasoisessa porukassa ja hyvässä hengessä. Mukaan LehPan OP-liigaan voi ilmoittautua vaikka heti! Lisätiedot ja ilmoittautuminen: https://lehpa.com/kortteliliiga

 

Meillä pallo on yhteinen!