20.01.2023

Esittelyssä P13-joukkue

Lehmon Pallon poikajunnujoukkue vuosimallia 2013-2014 on innokas, aktiivinen ja menestyksekkäästi kehittynyt jalkapallojoukkue, jonka nuorin pelaaja on 2015 syntynyt. Joukkue aloitti toimintansa reilut kaksi vuotta sitten ja joukkueeseen on helppo tulla mukaan. Kyselimme lisää joukkueen valmentajalta, Toni Santalalta.

Poikia tulee koko ajan lisää, ja kaikki ovat tervetulleita. Vastaanotto on ollut hyvää niin poikien, vanhempien ja valmentajien taholta. Pojat ovat hyväkäytöksisiä, ja kunnioittavat toisia myös tappion hetkellä. Tämä on mielestämme tärkeää ja kasvattavaa joukkueurheilussa sekä elämässä. Tappio tietysti aina harmittaa, ja toki voitosta otetaan myös ilo irti, muun muassa Saimaaturnauksen kulta- ja pronssisijat olivat loppukauden kohokohtia! 

Joukkueen pojat ovat pääsääntöisesti Lehmon alueelta, jossa sijaitsee myös heidän kotipesä, High Pine Lane, siis Suomen pisimmän männyn kenttä. Joukkueeseen ajaa pelaajia myös pitkistäkin matkoista, pisimmillään noin 35 kilometrin päästä.

Joukkueella on palkattu valmentaja, sekä 2-3 apuvalmentajaa, jotka vetävät harjoituksia suurella sydämellä 3 kertaa viikossa läpi vuoden. Lisäksi on paljon pelejä, kortteliliigaa, piirisarjaa, futsalia ja turnauksia. Ja lienee syytä mainita myös naiskvartetti. Rahastonhoitaja, joukkueenjohtaja, kioskivastaava, varustevastaava ja monet muut koko sydämellä joukkueen hyväksi taustoissa talkoileva iskä, äiti ja muu huoltaja.

Lehmon Pallon yksi pääperiaatteista on se, että raha ei saa olla osallistumisen este. Joukkueen osallistumismaksut pyritään pitämään mahdollisimman pieninä. Budjettia laitetaankin kasaan mainostuloilla, kioskitoiminnalla ja talkootöillä. Tarvittaessa pelaajalle voi hakea tukea seuran johtokunnan kautta, ja ne rahat sitten jostakin kaivetaan, näin on johtokunta luvannut!

Tiimin some-kanavan päävetäjällä on myös ollut ilo seurata tiimin edistystä ja kasvua.

Itse voin sanoa, että joukkueella on ollut mielestäni todella hyvä ryhmähenki. Pojilla on pelimatkoilla ja treeneissä hauskaa ja he kannustavat toisiaan aivan mahtavalla tavalla. Valmentaja ja apuvalmentajat tukevat poikien oppimista ja kehitystä. Saimaan turnauksessa saadut pronssi ja kulta jäävät varmasti kaikkien mieleen pitkäksi aikaa. Turnaus oli jännittävä ja meille vanhemmille hyvinkin tunteikas. Pojat ja valmentajat olivat mitaleista hyvin innoissaan ja taisi jäädä kaikille palo ensi kertaa varten. - Tiina Hirvonen

- Lehmon Pallo on tehnyt hienoa juniorityötä jo kymmeniä vuosia. Nuoret ovat saaneet hienon harrastuksen aivan kotinurkilta, ja kunnassakin on huomattu LehPan hyvä nuorisotyö. Kenttä ja olosuhteet ovat kehittyneet koko ajan paremmiksi. Ehkä joku päivä se hallikin sinne Lehmoon nousee, kun saadaan muutama pelaaja maajoukkueeseen saakka, ehkä jopa tästä ikäluokasta, Toni kertoo.

Meillä pallo on yhteinen!