15.04.2022

LehPa on e-jalkapallon Suomen Cupin 2022 mestari

Palloliitto 15.4.2022

Joensuulaisveljekset Eelis ja Matias Hänninen nostivat torstai-iltana pokaalia ja kruunattiin LehPan edustajina e-jalkapallon Suomen Cupin 2022 mestareiksi. 12-15 vuotiaiden sarjassa mestaruuden pokkasi FF Jaron Pietarsaarelaiskaksikko Colin Gäddnäs ja Robin Forslund.

Torstaina Suomen etevimmät FIFA 22-pelaajat kokoontuivat Helsinkiin e-jalkapallon Suomen Cupin 2022 loppuhuipennusta varten, kun luvassa oli 12-15 vuotiaiden sarjan finaali FF Jaro vastaan KoiPs, sekä avoimen sarjan kahdeksan joukkueen lopputurnaus kokonaisuudessaan. Aluksi selvitettiin paremmuus nuorten sarjassa, jossa FF Jaro osoittautui KoiPsia paremmaksi kahdella voitolla. Avoimen sarjan lohkopeleistä tiensä välieriin selvittivät HauPa, FC Kiffen, LehPa sekä SalPa.

Välierien ennakkoasetelmat olivat jännittävät, ja vahvojen esitysten myötä pientä ennakkosuosikin viittaa puettiin SalPan ja FC Kiffenin harteille, sillä he olivat varmistaneet jatkopaikat lohkojensa ensimmäisinä. Välierät osoittautuivat kuitenkin erittäin haastaviksi ja tasaisiksi taistoiksi, ja lopulta jatkoon ponnistivat molempien sarjojen heikommin rankattu joukkue. Finaaliksi saatiin täten HauPa vastaan LehPa ja jatkosta putosi FC Kiffenin paidassa muun muassa maajoukkueessa jo esiintyneet Erno “egoapina” Parkkonen, sekä Jesse “Kossu72” Kosamo sekä SalPan myöskin maajoukkuepaidan päälle pukeneet Anton “Anzinho8” Korvenaho ja Jesper “jjesu3” Hietarinne.

Ennen finaaleja LehPan edustaja Matias “Masatial” Hänninen sysäsi selkeästi ennakkosuosikin paineet HauPalle, mutta mainitsi heidän lähtevän samoilla eväillä kuin aiemminkin jahtaamaan voittoa. Vahva puolustus ja vastustajan hyökkäyspelin tukahduttaminen olikin Lehmon Pallon pelin kulmakivi koko Suomen Cupin ajan.

HauPan kaksikko Jeremias “jerkosz” Kosamo ja Joona “Krompe” Vaajala vuorostaan omasi runsaasti kokemusta tärkeistä peleistä jo ennen tämän vuoden Suomen Cupia ja heidän yksilötaito ja kyky ratkaista otteluita tiedettiin jo etukäteen, joten yllätyksenä heidän finaalipaikkaansa ei voitu pitää.

Lopulta finaalista ei saatu alkutahteja lukuunottamatta etukäteen tilattua jännitysnäytelmää, koska LehPan pelikirja näytti purevan HauPan taitaviin yksilöihin, ja heidän vastahyökkäykset olivat myrkkyä. Ensimmäinen ottelu päättyi LehPan 2-0 voittoon, jonka jälkeen toinen ottelu olikin heidän täydellistä hallintaa. Lehmon Pallo edustajinaan 16-vuotias Eelis ja 19-vuotias Matias Hänninen kruunattiin täten e-jalkapallon Suomen Cupin 2022 mestareiksi ja veljekset varmistivat paikkansa e-maajoukkueen paidassa tulevissa turnauksissa.

- Kyllähän se hyvältä tuntuu. Oikeastaan lähdettiin finaaliin pelaamaan rennosti ja katsomaan mihin se riittää, jos voitetaan niin voitetaan ja jos hävitään, niin hävitään. 2v2-pelejä meillä on yhdessä noin 20 takana ja kun yhdeksän aikaan aamulla noustiin Joensuussa junaan, tavoitteena oli päästä alkulohkosta jatkoon ja katsotaan mihin rahkeet sen jälkeen riittää, summaa Eelis päivän alkutahteja ja finaalin jälkeisiä tunnelmia.

- Kuten veljelle pelien aikana sanoin, mentaliteettina tulee olla, että peli on aina nolla-nolla. Veljestä olen todella ylpeä, ollaan samassa kämpässä pelailtu ja silloin kuittailtu aina puolin toisin, että milloin nostellaan pystiä, no nyt nostetaan, kiteyttää vielä vanhempi veli Matias.

Nähtäväksi jää milloin Hänniset pukevat ensimmäistä kertaa maajoukkuepaidan ja lähteekö Matias tavoittelemaan kolmatta perättäistä Suomen Cup voittoa ensi vuonna.

Meillä pallo on yhteinen!