13.08.2021

LEHMON PALLON EDUSTUKSELLE VOITTO KOTIIN PAIKALLISOTTELU ”DERBYSTÄ”

Kolmosen kesän ainoa paikallisottelu pelattiin keskiviikkona 11.8 Lehmon High Pine Lanella Joensuulaista SC Riverballia vastaan. Kontiolahden kunta oli laittanut nurmikentän erittäin hienoon kuntoon ja paikalle oli saapunut myös Karjalainen tekemään selostetun Live -lähetyksen digipalveluunsa. Yleisöä paikalla oli reilut 150 ihmistä ja ottelun pallopoikina toimi seuran oma 2011 syntyneiden poikien joukkue.

Itse ottelu oli paikallisottelun tapaan hyvin tasainen ja tunteikas alusta asti. LehPa oli hivenen vastustajaansa nuoremmalla porukalla liikkeellä ja näinpä liikettä sekä pallonhallintaa riitti kotijoukkueella selvästi enemmän. Vastustaja oli kuitenkin vahva kaksinkamppailuissa eritoten keskialueella ja esti LehPan vaarallisimmat maalintekoyritykset menestyksekkäästi. Aivan ottelun ensimmäisen puoliajan lopulla vielä viime kaudella LehPassa pelannut Alex Ilvonen pääsi tökkäämään pelivälineen  maalia
kohti ja LehPan epäonneksi pallo pomppi aina verkkoon asti 43 minuutin kohdalla. Tauolle lähdettiin siis vieraiden 0-1 johtoasemassa.

Toinen puolisko alkoi edelleen kotijoukkueen hienoisesti hallitessa, mutta Riverball teki hyviä vastahyökkäyksiä, jotka kotijoukkue hyvin pelanneen maalivahti Nuutti Kaikkosen johdolla kuitenkin selvitti.
LehPa malttoi myös avata rauhallisesti pelaamalla vastustajan kovan prässäyksen ja ensimmäinen kotijoukkueen maali nähtiinkin maltillisesta hyökkäyksestä, jossa LehPan nopea Alvar Juvonen pelattiin läpi nokikkain vieraiden kokeneen maalivahti Antti Jäntin kanssa. Jäntti joutui kaatamaan palloa tavoitellessa Juvosen ja pallo vietiin rangaistuspilkulle. Kotijoukkueen rangaistupotkun suoritti onnistuneesti Aleksi Nissinen pelikellon näyttäessä 58 minuuttia. Tasoituksesta virtaa lisää saanut kotijoukkue puhkaisi nopean Aake Yletyisen toimesta puolustuksen toistamiseen 63 minuutin kohdalla, Yletyinen sijoitti tilanteeksi 2-1.

Vieraat saivat pelistä loppua kohden yliotteen kotijoukkueen hivenen passivoituessa puolustusasetelmiin. Onneksi vapauttava 3-1 loppulukema tehtiin hienosta vastahyökkäyksestä 85 minuutin kohdalla. Oikeaa laitaa pelannut Jippo -lainamies Juska Päivänurmi leikkasi sisään maalille, harhauttaen samalla puolustuksen sekä  maalivahdin ja sijoittaen pallon varmasti verkkoon. Voitto vei Lehmon Palloa jo paljon lähemmäksi syksyn ylempää jatkokarsintasarjaa. Otteluja LehPalla on jäljellä vielä kolme, joista yksi voittokin alkaa olla lähelle varmistamaan paikan yläloppusarjasta.