27.08.2020

P10 joukkueen kuulumisia: "Satakiloiset apinatkaan eivät pysy selässä"

P10 ikäkausijoukkueen kuulumisia hienon Sami Tolvasen tekemän jutun muodossa. Juttu tehty Lehmossa pelattujen piirisarjapelien lomassa 15.8.2020. Kuva Heikki Palosen ottama.

Satakiloiset apinatkaan eivät pysy selässä

Lehmon pallon P10-joukkue on tehnyt melkoisen loikan vilkkaasta poikaporukasta toisiaan tsemppaavaksi ja peleihin keskittyväksi ryhmäksi. Tämä saatiin nähdä elokuun puolivälissä, jolloin pojat kohtasivat kovimman vastuksensa koko kesänä, kun High Pine Lanelle saapui PK-37 Iisalmesta.

Vajaamiehityksellä ollut kotijoukkue lähti otteluun jopa hieman pelokkaasti. Huolestuneita katseita luotiin kentän toisella laidalla verrytelleeseen porukkaan.

  • Niillä on paljon enemmän pelaajia kuin meillä, eräs pojista ihmetteli.

Huolta lievensi se tosiasia, että koko PK:n porukka ei suinkaan rynni kentälle yhtä aikaa.

Mutta pieni jännitys oli jälleen kerran hyvä asia. Iisalmelaiset eivät päässeet niskan päälle missään vaiheessa, ja LehPa vei ottelun nimiinsä maalein 2-0.

Elmo Juvonen tiivisti joukkueen tunnelmat pelin ennen peliä.

  • Oli ainakin satakiloinen apina selässä.

Elmo kuvailee joukkuettaan pelihenkiseksi ja paljon syötteleväksi, mutta ennen kaikkea kivaksi jengiksi.

  • Humoristisia tyyppejä.

Samoilla sanoilla kehuu kavereitaan myös Jami Melkko.

  • Tosi hyviä tyyppejä ja on hauskaa pelata.

Valmennuspäällikkö Jouni Lehtimäki oli tyytyväinen näkemäänsä.

  • Vuodessa on tapahtunut tosi paljon kehitystä. Joka poika on nostanut tasoaan ja näkee, että hommia on tehty myös omalla ajalla. Tasoeroja on vielä joukkueen sisällä, mutta kahden vuoden päästä voi olla jo ihan eri tilanne. Kaikkia poikia tarvitaan.

 

  • Merkittävä juttu on se, miten koko joukkue reagoi tilanteisiin. Kun yksi menettää pallon, niin jokainen toimii. Mutta eniten ilahduttaa, kun koko joukkue keskittyy peliin ja vaihtoaitiossakin seurataan palloa ja otetaan oppia.

Kiitokset kuuluvat varmasti joukkueen valmentajille Eemeli Piiroselle, Juha Soiniselle ja Jake Lehtoselle sekä joukkueenjohtajille Lotta Sivoselle ja Iiro Haveriselle. Tämä viisikko on luonut joukkueeseen hyvän hengen, jossa opitaan jalkapallon lisäksi monia elämässä tärkeitä taitoja. Kuten rakentavaa keskustelua, yhteistyötä ja myönteistä asennetta!

Meillä pallo on yhteinen!