02.08.2020

LehPalle maukas derby-voitto

Kuvassa tämän hetkinen sarjatilanne ja taistelu ylemmän loppusarjan paikasta kovenee

Lehmon Pallo -77 otti Kolmosen Pohjois-Karjalan herruuden SC Riverballilta lukemin 3-2 (2-0) perjantai-iltana Lehmossa. Paikallisottelua oli saapunut katsomaan High Pine Lanelle 220-päiinen yleisö, jota LehPa kiittää kannustuksesta.

Kotijoukkue otti heti alusta alkaen pallonhallinnan itsellensä ensimmäisellä puoliajalla ja pallo löydettiinkin jo kymmenen minuutin kohdalla ensimmäisen kerran Antti Jäntin selän takaa, kun Matias Kellokumpu viimeisteli puskumaalin Iiro-Pekka Naakan kulmapotkusta. LehPa jatkoi maalin jälkeen vahvaa otetta pelistä ja seuraavan kerran maalinteossa kunnostautui läpiajoon karannut Aleksi Nissinen viimeistellen lukemiksi 2-0 35 minuutilla.  Vasta toinen maali sai herätettyä vastustajan ensimmäisellä puoliajalla mukaan peliin ja puoliajan loppua kohti peli alkoi tasoittumaan.

LehPa jatkoi heti toisen puoliajan alkuun vahvaa otettaan, kun Alex Ilvonen ehti kulmapotkun vastahyökkäyksessä linjan taakse tulleeseen palloon ennen maalivahti Jänttiä ja tyylitteli taululle jo 3-0 lukemat. Tämän jälkeen alkoi Riverballin taistelu ja ottelun loppu oli yhtä jännitysnäytelmää, jonka kavennusmaaleista vastasivat 58 minuutilla Klaus Nevalainen ja 75 minuutilla Ali Al-Arkawazi. Viimeinen 15 minuuttia oli yhtä päätä, mutta lehmolaisten onneksi Erkka Oikarinen ja LehPa:n puolustuslinja pysäyttivät lopulta kaikki vaarallisen näköiset riverin tilanteet. Paikalliskamppailu oli pelattu ja toistaiseksi kauden ainoa Pohjois-Karjalan herruus jäi Kontiolahtelaisille ja yli 200-päinen katsojajoukko sai kokea viihdyttävän jalkapallo-ottelun.

3 pistettä nosti Lehmolaiset 10 pisteeseen ja sarjan neljännelle sijalle, juurikin 2 pisteen päähän Riverballista. Alkusarjaa on jäljellä 2 ottelua ja lehmolaiset ottivat niukasti ylemmän jatkosarjan paikan käsiinsä riveri voiton myötä. Seuraavaksi Iisalmelainen PAVE saapuu vierailemaan lehmoon ensi viikon lauantaina kello 15.00 alkavaan otteluun, tervetuloa kannustamaan kotijoukkue 3 pisteeseen ja kohti sarjan kärkisijoituksia.

Avaus: Oikarinen, Niemeläinen, Jalovaara, Kettunen, Turunen, Naakka, Kellokumpu, Juurinen, Kosonen, Ilvonen, Nissinen

Vaihdossa: Voutilainen, Hänninen, Mertanen, Honkanen, Puolakanaho, Häkki, Koskinen