03.03.2020

LehPa/2 jatkaa talven harjoitusotteluitaan

Kauden toisen harjoitusottelunsa LehPa/2 pelasi 8.2 kolmosessa pelaavaa SC Riverballia vastaan. Lehmolaisilla oli ottelun alla paljon poissaoloja, jotka aiheuttivat hieman pelipaikkakohtaisia haasteita. Ennakkoon osattiin arvata, että LehPalaiset joutuvat ottelussa enemmän puolustuskannalle taivaansinisten hallitessa palloa. Ottelun alku oli suhteellisen tasasta kamppailua, eikä maalipaikoilla mässäilty. Puolen tunnin pelin jälkeen Riveri sai kuitenkin ottelun avausmaalin pelaamalla pallon puolustuslinjan taakse hyökkääjälle, joka laittoi Riveristä lainalla olleen maalivahdin Anton Lindbergin selän taakse maalin etuyläkulmaan. Lehmolaisten pelinavaus maissa tyrehtyi käytännössä keskikentän keskivaiheille eikä maita pitkin peliä saatua hyökkäysalueelle juurikaan. Muutaman pitemmän pallon pelattuaan LehPalaiset saivat hyökkäystä rakennettua ylemmäksi laitojen kautta, mutta niistä ei todellisia vaaranpaikkoja juurikaan syntynyt.

 

Toisen puoliajan alkaessa huomasi, että LehPalaisten jaloissa alkoivat ensimmäisen puoliajan puolustaminen ja alaspäin juokseminen hyydyttää ja Riverball puski entistä kovemmalla intensiteetillä ylöspäin vaihdosta saamiensa tuoreiden jalkojen avulla. Loppulukemiksi kirjattiin 4-0 Riverballille. Lehmolaisille pelistä käteen jäänyt oppi oli, että kuntoa on edelleen kehitettävä ja harjoiteltava pelin avaamista keskikentälle ja siitä hallitusti ylöspäin hyökkääville pelaajille ennen sarjakauden alkua.

 

Kauden kolmas harjoitusottelu pelattiin Rantakylän hallissa iltaotteluna 1.3 ja vastassa oli jälleen paikallinen joukkue AFC Keltik, joka nousi voitettuaan vuonna 2019 Itä-Suomen nelosen sarjaporrasta ylöspäin kolmoseen kaudeksi 2020. Lähtökohdat LehPa/2:lla otteluun olivat aikaisempiin otteluihin paremmat ja vaikka poissaoloja joukkueessa olikin jokaiselle pelipaikalle oli käytettävissä useampia pelaajia. Edustusjoukkueen sopimuspelaajista mukana olivat Abukar Asad, Airaksinen Joose, Jeskanen Johannes ja Mertanen Juho.

 

LehPa/2 aloitti ottelun vahvasti hallitsemalla  palloa kierrättäen sitä oman puolustuksen ja keskialueen kautta, joka avasi Keltikin puolustusryhmitelmää ajoittain niin, että peli saatiin rakennettua maissa tai pitkillä palloilla puolustuslinjan taakse maalintekopaikoille. Näistä kuitenkaan pelin alkuvaiheilla ei maaleja onnistuneet Lehmolaiset tekemään vaan Keltik aloittikin maalinteon hyökkäämällä oikealta laidalta ja sieltä maissa lähtenyt keskitys meni jokaisen puolustuslinjassa olevan pelaajan lävitse mistä Keltikin pelaajan ei ollut laittaa pallo kuin tyhjään maaliin. LehPa ei tästä latistunut ja tasoitus nähtiin nopeasti, kun Kukkonen pelattiin maalivahdin kanssa vastakkain keskikentällä pelanneen Kulmalan toimesta, josta hyökkääjä ei erehtynyt vaan pisti pallon maalivahdin puikoista. Kukkosen illan toinen syntyi myös ensimmäisellä puoliajalla puolivolleystä maalivahdin torjunnasta syntyneestä irtopallosta noin pilkun kohdilta.

 

Toisen puoliajan alku oli suhteellisen tasaista pallon hallintaa puolin ja toisin, kunnes Joose Airaksinen lähti rohkeaan nousuun topparin paikalta pelaten lopulta Mertasen laidassa vauhtiin joka laukoi napakasti pallon vasemmalla jalallaan ohi Keltikin veskarin. Mitä pidemmälle ottelu eteni sitä epäorganisoidummaksi peli muuttui. Palloa yritettiin pelata nopeasti pystyyn tuloksetta. Ottelun viimeinen maali syntyi Keltikin keskikenttäpelaajan hyvästä kaukolaukauksesta, joka yläriman ja maan kautta jäi pelattavaksi kuudentoista rajalle. Tässä LehPan pelaajan hieman lopettivat pelaamisen kesken eikä Keltikin pelaajalla ollut kuin napata irtopallo ja tuikata se maaliin. Ottelu vihellettiin päättyneeksi 3-2 LehPa/2:n voittoon.

 

Valmennuksen yhteenveto ottelusta oli, että joukkueena pelattiin paremmin ja eteenpäin taktisesti on menty. Hyökkäyksen rakentelu onnistui ajoittain juuri niin, kuin haluamme pelata. Sokkanen pelasi maalilla hyvän ottelun ja erityisesti kenttäpelaajista kehuja saivat keskikentällä pelanneet Kulmala ja Martiskainen. Kokonaisuudessaan kaikilta pelaajilta nähtiin paljon onnistumisia, mutta luonnollisesti kehitettävää on. Kauden alkuun on enää noin. kaksi kuukautta ja tästä on hyvä jatkaa kohti kevättä.

 

 

Meillä pallo on yhteinen!