26.07.2018

B-Juniorit nousi voittamattomina Kakkoseen

Teksti : Alpo Kukkonen , Pielisjokiseutu

Lehmon Pallo sai viime talvena kauan kaivatun B-juniorijoukkueen kasaan. Miska Voutilaisen ja Juuso Airaksisen valmentama joukkue on ollut suorastaan ylivoimainen Kolmosessa, jossa kaikki kuusi ottelua ovat päättyneet punamustien voittoon maalieron ollessa 29-4.

Lauantaina joukkue kohtasi kotikentällään Kakkosen karsintaottelussa Kouvolan Jalkapalloilijat, jonka LehPa voitti maalein 5-0 (5-0) nousten loppukaudeksi sarjaporrasta ylemmäs. 

LehPa painoi heti pelin KJP:n päätyyn. Vartin kohdalla Petrus Gröhn sai takatolpalle syötön, josta edustuksessakin pelannut pelimies puski maltilla avausmaalin. Heti perään vieraiden maalivahti hörppäsi Joonas Puhakan kaukovedon sisään. Gröhnin lauottua alanurkkaan jo 3-0 ja kahden koulumaalin jälkeen, Kouvola taipui. Toisella puoliajalla LehPa tyytyi varmistelemaan johtoaan.

Miska Voutilainen oli suojattiensa esitykseen tyytyväinen. - Me olemme kasvaneet joukkueena hyvin yhteen. Asenne ja sitoutumisen aste on hyvä. Hieman yllätyksenä voittokulku on kuitenkin tullut. 

Etenkin joukkueen hyökkäys on toiminut. Terrence "Tico" Smith teki peräti kolmetoista maalia Kolmosen otteluissa Juuso Minkkisen viimeistellessä viisi ja Petrus Gröhnin kolme maalia. 

- Ticon fyysiset ominaisuudet näkyvät tilanteissa. Tässä ottelussa onnistuneen Petrus Gröhnin peleistä näkee, että takana on myös miesten otteluja, Voutilainen selvitti.

LehPa ei lähde kakkoseen vain pelailelemaan. - Pelimatkat pitenevät akselille Kotka-Mikkeli-Kuopio-Joensuu. Pelit kovenevat ja jokaista lähdetään voittamaan. Motivaatioita ja haasteita riittää. Mutta nyt juhlitaan saunomalla, paljuilemalla ja katsomalla MM-kisoja, Voutilainen viittasi huoltorakennuksen suuntaan, jossa paljun torvesta nousi savu kentältä hymyissä suin poistuvan runsaslukuisen yleisön ylle.

Meillä pallo on yhteinen!