03.05.2018

LehPa YJ:n kausiennakko 2018

LehPa YJ tähtää sarjanousuun

Syksyllä 2017 Lehmon Pallo JIPPO Joensuu päättivät sopia monivuotisesta seurojen välisestä yhteistyöstä koskien molempien seurojen edustusjoukkueita. Seurojen tavoitteena on rakentaa pitkäaikainen ja monivuotinen yhteistyömalli, jossa seurat hyödyntävät useissa eri osa-alueissa molempien organisaatioiden vahvuuksia ja toimintaympäristöä. Tällä hetkellä yhteistyö näkyy parhaiten Jipon farmijoukkueena toimivan LehPa YJ:n kautta. LehPa YJ:n valmennuksesta vastavaat Johannes Mononen JIPPO:n organisaatiosta & Juha Kinnunen LehPa:n puolelta. Lisäksi joukkueen otteluissa on näkynyt preseasonilla jo useita Jipon edustusjoukkueen pelaajia. Myöskin talviharjoitteluolosuhteet paranivat huomattavasti edellisvuosiin verrattuna, kun joukkue pääsi useamman kerran viikossa harjoittelemaan Joensuun Areenalla koko talven läpi.

LehPa YJ:n kausi starttaa 3. toukokuuta koti-ottelulla RaiKua vastaan. Joukkueen preseason on sujunut pelattujen otteluiden osalta malliikkasti ; taskuun jäi kolme voitettua ottelua & yksi niukka tappio sarjaporrasta ylempänä pelaavia joukkueita vastaan. Lisäksi Regions´ Cupin 1.kierroksen ottelussa LehPa kaatoi kolmosessa pelaavan Toivalan Urheilijat lukemin 2-0 & 2. kierroksella joukkue tiputti myöskin kolmosessa pelaavan Savon Pallon lukemin 3-1. Näin ollen joukkueen otteet jatkuvat myös Regions´ Cupin 3. kierroksella. 

Haastattelussa valmentajat Johannes Mononen & Juha Kinnunen ;

Kuinka joukkueen kauteen valmistautuminen on sujunut valmennuksen näkökulmasta ? 

- Joukkueen valmistautuminen kauteen on ollut vähintäänkin värikäs. Ennen maaliskuuta ei edes tiedetty ketkä pelaajat joukkueessa pelaavat. Tilanne on selkeytynyt päivä päivältä tähän asti. Nyt tilanne on selkeytynyt, ja vihdoinkin keskittyminen olennaiseen on mahdollistunut, kommentoi Johannes Mononen.

- Joukkueen kokoaminen aloitettiin alkutalven aikana, jolloin aloitimme harjoittelun 4 kertaa viikossa. Joukkueeseen on tullut täydennystä talven ja kevään aikana ja lopullinen joukkue on nyt kasassa, lisää Juha Kinnunen.

Mitkä ovat joukkueen tavoitteet tulevalle sarjakaudelle?

- Tavoite on selkeä niin joukkueella kuin valmennuksellakin; nousu kolmoseen!, komppaavat molemmat.

Millainen LehPa YJ joukkue ensi kesänä kentällä nähdään?

 - Lehpa Yj tulee olemaan ensi kaudella taitava, taisteleva ja viihdyttävä, analysoi Mononen.

Suomen Nelosen taso on vielä kokonaisuudessan kysymysmerkkinä. Lähtökohtaisesti sarjan tason voidaan kuvitella laskeneen KuKi:n, ToU:n ja Kings:in sarjanousujen myötä. Tämän enempää Lehmolaiset eivät lähde tulevan sarjan tilannetta analysoimaan ennakkoon. Joukkueen kapteenistona tulevana kesänä toimii Mikko Hallikainen, Eemeli Reinikainen ja Timo Voutilainen.

LehPa YJ:n tavoite on nousta kauden päätteeksi kolmoseen. 

Edustuksen kausi starttaa tänään 3.5 kello 19.00 koti-ottelulla RaiKua vastaan. Tervetuloa kannustamaan LehPa YJ voittoon !

 

Meillä pallo on yhteinen!