Koulu-Futista High Pine Lanella 8-9.2015

Jo kolmannen kerran järjestettiin High Pine Lanella Joensuun seudun koulujenväliset jalkapallokisat 8-9.9. Kisat ovat joka vuosi kasvaneet, tänä vuonna oli jo hilkulla saadaanko kentät riittämään ala-koulujen kisoihin. Kahtena päivänä pelattiin n.150 jalkapallo-ottelua. Kouluja mukana oli 27 ja joukkueita kaikkiaan yli 80. Pelaajia paikalla oli 1000–1500 kahden päivän aikana. Kisojen järjestelyistä vastasivat Palloliiton Itä-Suomen piiri ja Lehmon Pallo-77.

Lehmon Pallon ikämiehiä, junioreita, pelaajia, vanhoja-jääriä ja kyläläisiä on kiittäminen talkootyöstä, että kisat saatiin hienosti vietyä läpi. Kiitos kuuluu myös Kontiolahden kunnalle joka piti huolen, että kentät ja ympäristö oli kunnossa.

Kontiolahtelaiset koulut pärjäsivät aurinkoisen kelin hellimissä kisoissa hyvin. Tiistaina käydyissä ala-koulujen kisoissa Kylmäojan tytöt ottivat hopeaa sarjassa 5-6 luokat, Lehmon koulu sijoittui neljänneksi. Keskiviikon Ylä-koulujen kisoissa Kontiolahdelle tuli kaikkiaan 4 mitalia. Pojat 7lk, sai hopeaa, samoin tytöt 7-8lk. Pojat 8lk ja pojat 9-10lk saivat pronssia.

Ilahduttavaa kisoissa oli, että tyttöjoukkueiden määrä oli lisääntynyt reilusti, samoin kasvua oli pienkoulujen sarjassa. Pienkoulujen lisäys lämmittää, näinä aikoina kun säästetään ja pienkouluja lakkautetaan. Erityismaininnan ansaitseekin Ilomantsin Iknonvaaran koulu joka nyt jo kolmannen kerran peräkkäin voitti pienkoulujen sarjan.

Kaikki koulujen sijoitukset ja ottelutulokset on nähtävissä Suomen Palloliiton Itä-Suomen piirin sivuilta